Reitsma Advocaten

Hippisch recht

Paardensport is meer dan vrijetijdsbesteding
Niet alleen binnen Nederland, maar ook daarbuiten heeft de sportbranche zich in een hoog tempo ontwikkeld, waarbij de financiële belangen steeds zwaarder wegen. De paardensportbranche is dan ook een professionele speler op de markt geworden, niet in de laatste plaats omdat de Nederlandse paardensport mede dankzij de prestaties van onze topruiters een geweldige internationale reputatie heeft. Ook het Nederlandse sportpaard draagt daaraan bij en is als exportproduct een visitekaartje van formaat.

Doelgroep


Door deze ontwikkelingen vormen de bedrijven die zich direct en indirect met de paardensector bezig houden inmiddels een belangrijk aandeel in de Nederlandse economie. Te denken valt daarbij aan bedrijven die zich bezighouden met de paardenfokkerij, handels- en trainingsstallen, pensionstallen en maneges etc. etc.

Hippisch recht


Net als in andere sectoren lopen ook mensen in de paardenbranche tegen problemen en geschillen aan. Dit vraagt van de betrokken adviseur of advocaat de nodige kennis van paardenzaken en van hippisch recht. Dat laatste is echter geen apart rechtsgebied in wetenschappelijke zin, maar een verzamelnaam voor allerlei juridische kwesties die zich in de paardenhouderij voordoen.
Waar u als ondernemer, paardeneigenaar of ruiter ook mee geconfronteerd wordt, wij zijn u graag van dienst. Niet alleen wanneer de kwestie al uit de hand gelopen is, maar het liefst ook al in het voortraject. Bij voorkeur zoeken wij voor u een passende oplossing buiten de rechtbank, maar als procederen onvermijdelijk is, dan volgen we met evenveel inzet dat spoor.

Onze diensten


Wij bieden u:
  • jarenlange kennis en ervaring in paardenzaken;
  • advisering bij (én) het opstellen van contracten (stal-, koop-, training-, samenwerkingscontract, algemene voorwaarden, etc. etc.)
  • ondersteuning bij onderhandelingen en aansprakelijkheidskwesties
  • rechtsbijstand in rechtzaken, zowel bij vorderingen tégen u, als bij vorderingen die u zelf wilt instellen.