Reitsma Advocaten

Annemieke van Dooren-Korenstra

Als student aan de Landbouwuniversiteit in Wageningen had ik niet kunnen bedenken ooit in de advocatuur te belanden. Ik ben dan ook geen standaard advocaat. Met Nederlands Recht ben ik gestart uit algemene interesse. Naast mijn gezin, baan en echtgenote van een zelfstandig ondernemer.

Na mijn afstuderen heb ik als bedrijfsjurist gewerkt bij een bekende accountantsorganisatie. De juridische advisering aan ondernemers in het mkb gaf me veel voldoening. Ook het intensief samenwerken met accountants en fiscalisten vond ik leerzaam en boeiend. Ik miste in mijn juridische advieswerk echter iets fundamenteels en ik wilde een juridisch geschil van een klant ook zelfstandig voor een rechter kunnen brengen. Als bedrijfsjurist mag dat immers niet. Met de overstap naar de advocatuur kwam ik pas in mijn element.

Na bijna zeven jaar als ondernemingsrechtadvocaat bij één kantoor, was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Die vond ik in 2013 bij Reitsma Advocaten: enthousiaste en betrokken mensen. Net als ik hebben zij door andere werkzaamheden ook eerst iets anders van de maatschappij gezien. Zo’n achtergrond biedt meerwaarde, omdat je daarmee geleerd hebt zaken ook vanuit een ander perspectief te bekijken.

In mijn werk als advocaat houd ik mij bezig met alles waar ondernemers tegenaan lopen: contracten, verbintenissen, aansprakelijkheden, vastgoed, huur, etc. etc. Kortom, eigenlijk alles waarbij de gemiddelde ondernemer juridische ondersteuning kan gebruiken, ongeacht of dit nu in de adviesfase is of in het stadium van een (dreigende) procedure. Samen met de ondernemer kijk ik wat in zo’n situatie werkelijk belangrijk voor hém is en welke oplossing het beste past.

Paard en recht


Naast de gewone ondernemingsrechtpraktijk heb ik mij de afgelopen jaren gespecialiseerd in de paardenbranche, hippisch recht, hippische ondernemers, maar ook particuliere paardeneigenaren of beoefenaars van de paardensport. Zelf houd ik mij al meer dan 35 jaar intensief bezig met paarden, waarvan de laatste 20 jaar ook beroepsmatig. Ik ben in het verleden intensief betrokken geweest bij verschillende hippische sportbonden en maakte deel uit van het Kennisteam LNV en het Brancheteam Paardenhouderij van ABAB. Op dit moment ben ik bestuurslid van een manege voor therapeutisch paardrijden en lid van het Tuchtcollege van de KNHS. Deze ervaringen - en mijn paarden thuis - geven mij als ‘hippisch’ advocaat niet alleen het nodige eelt op de handen, maar ook de praktijkkennis in paardenzaken.

Annemieke van Dooren-Korenstra